Hvad taler for at vælge Drupal fremfor andre CMS-systemer?

Her kan du læse nogle af argumenterne for at vælge Drupal som CMS…

Hvorfor vælge Drupal ? Sammenligning med andre systemer

Drupal kaldes et CMS-system, men er i virkeligheden mange andre ting. Drupal kan benyttes til internet- og intranetsider. Skal man sammenligne Drupal med andre systemer vil det typisk være:

 • Lotus Notes /IBM Notes
 • SharePoint
 • WordPress
 • Joomla

IBM Notes og SharePoint er kæmpesystemer, licenstunge og bruges af større virksomheder typisk. Langt hen ad vejen har de samme funktionalitet og målgruppe og er i direkte konkurrence med hinanden. Lad mig slå det fast. Disse systemer er større end Drupal – meget større.

WordPress, Joomla – og Drupal er opensource. Det er gratis og du kan selv redigere i kernen af koden.

Så første sondring står mellem de store forkromede samarbejdssystemer på markedet og opensource-systemerne. OpenSource systemerne – og især Drupal kan langt hen ad vejen funktionelt konkurrere med SharePoint/Notes – i visse tilfælde kan Drupal mere. Der er flere virksomheder som i dag skifter væk fra SharePoint og over på Drupal. Dels for at spare på licenskronerne. Dels for at opnå større fleksibilitet og funktionalitet. En faktor som sikkerhed er også aktuel.

WordPress, Joomla og Drupal er alle CMS-systemer, som kan downloades gratis på nettet. I nævnte rækkefølge er WordPress det absolut letteste program at lære, Joomla er lidt mere bøvlet – og skal du programmere Drupal fuldstændigt så er det ikke let – mildt sagt.

WordPress og Joomla kan en masse ting. Men systemerne er primært bygget op omkring templates og flueben. Man designer altså sin løsning ved at vælge nogle ting frem for andre. Der er ikke – især ikke i WordPress – de store muligheder for at programmere sig ud af problemerne.

 

Distributioner

En distribution er en samlet Drupal-installation, hvor du får følgende:

 • Apache
 • Php
 • MySQL
 • Opsætning mellem disse elementer
 • Et udvalg af standardmoduler til Drupal

Drupals fordele

Drupal er opensource, Med Drupal kan du downloade over 23.000 såkaldte moduler (plugins), som giver en masse funktionalitet. Alt hvad du tør drømme om. Endvidere findes 1000-vis af teamer (design-skabeloner).

Med andre ord. Med Drupal får du et professionelt site (internet/intranet), som kan en MASSE ting, uden at du skal programmere overhovedet.

Endlig giver Drupal en mulighed for at programmere. Du kan programmere i php i Drupal ned i den mindste afkrog. Drupal er så smart lavet, at du kan programmere oven på eksisterende kode og erstatte og supplere det du ønsker at supplere. Du kan altså bruge eksisterende funktionalitet i kernen eller i en af de 23.000 moduler – og så forresten tilføje din egen lille fikse kode oveni. Du skal altså ikke programmere forfra eller smide eksiterende Drupal-kode ud.

Det giver dig en ekstrem frihed i Drupal. Du kan lave i praksis alt hvad en browser/telefon kan håndtere. Al tænkelig funktionalitet, de flotteste responsive web designs – og alverdens moduler lige fra visninger, nyhedsbreve, rich text, sikkerhed, blogs, og jeg kan blive ved.

Bliv en del af et stort netværk

Drupal er gratis – Drupal 8 er den nuværende version. Drupal bliver udviklet af en Community på 23670 udviklere, der har lavet 20.397 moduler, 1630 themes (designs) og 566 distributioner.
Nogle gode steder at starte er:

 • Fora: http://drupal.org/forum
 • IRC-kanaler På http://webchat.freenode.net. kan du chatte med Drupal nørder 24 timer i døgnet. Det fungerer perfekt, og der sidder folk, der virkelig brænder for det.

Markedplace På drupal.org findes en reklamesøjle for konsulenter og firmaer. For at deltage kræves det at man aktivt deltager i arbejdet med Drupal.

ZoomTek’s profil kan ses her: http://drupal.org/node/1916162

Drupal CMS undervisning

Vil du vide mere om Drupal udvikling, så er du velkommen til at ringe til mig på telefon 4250 5040 eller info@zoomtek.dk. Både for en løs snak, men selvfølgelig også vil du vil deltage på en af vores Drupal Kurser.