Hvad er Drupal ?

Drupal er mange ting. Du kan udvikle websider nemt og elegant (content management system). Det er nemt at lægge indhold ud, det er nemt at ændre farver og former og Drupal indeholder en lang række vælg-selv-moduler til din hjemmeside.

Webside, Intranet, CMS, Dokumenthåndtering, Alternativ til SharePoint?

Drupal er også et samarbejdssystem (content management platform), der kan integereres med Office-pakken, indeholde firmadata, blogs og fungere som et samlingssted for virksomhedens øvrige systemer.

Man kan sammenligne Drupal med Microsoft SharePoint. Du kan lave omfattende intranets og hjemmesider uden at programmere. Der findes i skrivende stund over 23.000 moduler du kan benytte – og bedst af alt – Drupal er gratis.

Lidt teknik

Drupal bygger på php og oftest på en apache-server med MySQL. Du skal ikke kunne php for at installere, opsætte og bruge Drupal. Drupal findes i en række såkaldte distributions. Disse installeres nemt i bedste next-next-next-stil. En distribution giver sikkerhed for at php, apache og mySql spiller sammen samt at et væld af moduler automatisk virker på dit nye site. Det tager ca. 45 minutter at få et site i luften og man behøver ikke være tekniker.

Flere og flere virksomheder bruger Drupal

Ofte står valget mellem f.eks. Type3 og Drupal. Men bruger man Content Management kan Drupal sagtens matche SharePoint og i visse tilfælde overgå SharePoint. Og husk:

  • Drupal er gratis
  • Drupal er open source, så der findes over 20.000 moduler til Drupal
  • Du kan selv udvikle videre i Drupal
  • Drupel kan bruges til Intranets, dokumenthåndtering, fælles platform mellem virksomhedens systemer og til hjemmesider