Kurser i Moskva, Rusland

ZoomTek har afholdt brugerkurser i IBM Notes i Moskva, Rusland. Vi blev hyret ind af firmaet Flint Group, der har dansk afdeling i Brøndby…

Det var en stor oplevelse af besøge Moskva. Det var midt om vinteren, så der var urimelig koldt. De 2 første dage var it-chefen for den danske afdeling med, men han tog hjem efter et par dage.

Men han nåede da at introducere byen for mig og naturligvis vise Den røde Plads, Kreml og andre åbenlyse seværdigheder frem.

ZoomTek afholder kurser i bl.a. Hamborg, London, Stockholm, Oslo og Helsinki uden ekstrapris. Fly, hotel m.m. betales af ZoomTek. Læs mere her: Kurser i udlandet til samme pris

Ondt industriområde

Herefter var jeg en uge på egen hånd. Kurserne blev holdt i en “ond” forstad til Moskva. Intet andet end uendelige boligblokke på 30-35 etagers størrelsen kun suppleret af store industrivirksomheder og dårlig luft.

Undervisningsstedet var omgivet af hegn. Jeg skulle aflevere pas til en hundevagt for at komme ind i området.

Stalinslot med Ikeamøbler

Selv boede jeg inde i byen. Det vil sige ca. 15 km fra centrum, men det betegnes også som centrum. Moskva er Europa’s største by – og Europa’s dyreste by. Jeg lånte en lejlighed af Viktor – den russiske chef for Flint Group.

Udenfor lignede bygningen et monument fra Stalin-tiden. Flot og lavet for at imponere. Inde i bygningen lignede det noget, der var løgn. Elevatoren op til 9. sal tog jeg kun én gang.

Der var beskidt, ulækkert og fuld af affald. Lejligheden var moderne og vældig pæn og var som et billede fra et Ikea-katalog – alt var fra Ikea.

Desværre havde jeg kun lidt over en uge i Moskva. Der er rigtig meget at se. Det kan klart anbefales – og folk er nemme at komme ind på livet af.