K8108 XML i kontorpakker

Alle virksomheder benytter en Office-pakke. Data i f.eks. Word og Excel kan være svær at kategorisere og styre. I SharePoint kan man jo styre disse filer med metadata. Med XML kan man styre Office-filer indefra og søge/gruppere disse på tværs af filer….

XML i kontorpakker – MS Office, OpenOffice

Kurset er opstået på forespørgsel fra flere kunder, der har efterlyst viden om brug af XML i kontor-pakker (Oftest Microsoft Office).

Målgruppe

Brugere / Superbrugere af kontorpakker (f.eks. MS Office, StarOffice SmarSuite m.m.). Herudover et grundlæggende kendskab til XML-syntaks (dette kan evt. gives på kurset). Se de øvrige xml-kurser her

Pas på Office-dokumenter ikke bliver data-øer

Word dokumenter og Excel regneark (f.eks.) er ofte svære at hente og bringe oplysninger til. Det skyldes at disse filer ofte er ustrukturerede og forskellige fra gang til gang.

De fleste virksomheder nøjes med at have disse filer på en filserver, sende dem rundt mellem mailklienter eller uploade dem til f.eks. SharePoint.

Men ved at tage XML-brillerne på kan man pludselig gøre data inden i disse dokumenter struktureret. Det vil dramatisk forbedre muligheden for:

  • Søgning i dokumenter
  • Import/eksport af dokumenter
  • Gruppering, filtrering og sortering af dokumenter OG indhold
  • Indsætte dokumenter i et workflow.

Dette kursus viser, hvordan dette kan lade sig gøre. Hvordan man kan XML-enable sine dokumenter