SharePoint Team: InfoPath support til SharePoint 2016 en realitet

I starten af februar 2015 kom SharePoint Teamet hos Microsoft med nogle interessante udmeldinger omkring FoSL (Forms on SharePoint Lists). 31. januar 2014 proklamerede Microsoft at InfoPath 2013 ville være den sidste version af InfoPath. Forskellige alternativer har været inde over.

Men Microsoft melder nu ud, at InfoPath ligeledes vil være FoSL til SharePoint 2016 (SPC16) - og højst sandsynligt den eneste måde at redigere forms. Der findes forskellige 3. parts-produkter til tilpasning af SharePoint forms f.eks. Formotus. Microsoft havde planlagt et alternativ til InfoPath, som gik under betegnelsen FoSL vNext.

Udfordringen for FoSL

InfoPath benyttes i dag til tilpasning af forms til især lister, biblioteker og workflows. InfoPath muliggør nem adgang til backend-data samt en overlegen nemhed i disciplinen flotte og funktionelle forms. Felt- og formlogik giver en suveræn brugeroplevelse og beregnede opslagsfelter, skiftevis skjulte og viste felter/sektioner, samt nem visning af gentagne data, som f.eks. fakturalinjer på en faktura. InfoPath bygger på XML, XPath og XSLT og er derfor smidigt og skalerbart.

InfoPath fungerer som en integreret del af SharePoint. InfoPath vises og fungerer direkte i browseren, og brugeren oplever InfoPath-forms som en integreret del af SharePoint. I en fremtid kommer der måske en FoSL vNext afart - altså et Microsoft-udviklet alternativ til InfoPath. Søger man på SPC348 kan man se screenshots af et måske kommende produkt, som har de samme muligheder som InfoPath, men som kan redigeres direkte i browseren igennem SharePoint.

SharePoint 2016 og InfoPath - support til 2023

At InfoPath understøtter SharePoint 2016 betyder at virksomheder uden bekymring kan migrere til 2016 uanset om SharePoint Server eller Office365 benyttes. Det vurderes at InfoPath understøttes i hvert fald til 2023. Selv efter der vil FoSL vNext formentlig indeholde en migreringsplan for de mange millioner InfoPath forms, der benyttes.

Mest læste sider