AngularJS – MVC udvikling

ZoomTek har flere kurser i AngularJS. Både grundlæggende og udvidede kurser, hvor der fokuseres på AngularJS i relation til NodeJS.

Se AngularJS kurser her: K9128 AngularJS – AJS Grundlæggende og K9130 AngularJS – AJS Udvidet.

Fokus på AngularJS og SPA

AngularJS er bygget op om directives

ZoomTek afholder kurser I AngularJS på flere niveauer. AngularJS er specielt på flere måder.

Med mindre andet aftales, afholdes kursus i nyeste AngularJS version 1.8.

Mange JS frameworks bygger på, at man skal skrive en masse JavaScript og så matche det ned mod noget html. I AngularJS arbejder man med såkaldte directives. Det betyder, at du skriver al koden i html direkte. Man kan være fræk at sige, at du udvider dit html-sprog.

AngularJS så dagens lys i 2009. Koden kan laves i ren html, og pludselig har man mulighed for at lave forms, som f.eks. kan sendes med en e-mail.

Forsøger du noget tilsvarende i f.eks. JQuery, skal html-dokumentet arbejde sammen med både JQuery kildefilen, men også filen, hvor du skriver JQuery-koden. Det er bøvlet grænsende til umuligt i en standalone form, som f.eks en e-mailform.

AngularJS (også kaldet AJS) virker altså direkte i html-koden. Den giver dynamik og muliggør handlinger, som ellers kun er mulige med rå JavaScript – eller f.eks. JQuery, som jo blot er en raffineret form for JavaScript, men stadig laves i en separat fil.

MVC på den rigtige måde

AngularJS binder automatisk MVC komponenter sammen. I andre frameworks skal du selv binde komponenterne sammen.

Brugerfladen er nem

AngularJS bruger html til at definere brugerfladen. Du skal ikke bøvle med snørklet Javascript, som er sværere at få til at virke. Da al koden ligger direkte i html kommer AngularJS nærmest til at virke som en omgang avanceret Word, hvor man skriver og henter data det samme sted.

AngularJS kan arbejde med objekter, funktioner, properties m.m. – direkte i din html-kode.

Brug af flade JavaScript objekter

Du kan frit arbejde med ren JavaScript i AngularJS. Men måden funktioner og objekter bruges på i html er anderledes. Normalt skal man kalde funktioner, parse variable og indsætte events.

I AngularJS laves alle referencer automatisk fra html-koden – og de rene JavaScript-funktioner, man vælger at lave, bliver kørt gnidningsfrit i ‘viewet’, som er det område i html-koden, som benytter AngularJS. Html-viewet er automatisk forbundet til objekter i JavaScript, og opdatering vil i realtime blive vist i html-viewet.

Directives er hemmeligheden

Directives er i virkeligheden bare attributter på HTML-elementer. Med AngularJS får du en masse ekstrafunktionalitet nærmest svarende til <dialogboks></dialogboks> eller <tilmelding></tilmelding>. Alle MVC komponenter er urørte. Egne html-elementer kan opfindes uden at røre ved andre filer bagved.

Filtre er næsten for nemme

Med filtre, der I øvrigt syntaksmæssigt minder en smule om PowerShell (forfatters mening), gør det total nemt at manipulere data, beregninger, sortering m.m. – igen direkte i HTML-koden.

Når du får lært filtre i AngularJS må du endelig ikke fortælle nogen hvor nemt det er – for så kommer der blot en lov, der forbyder dem. Alle disse ting gør, at AngularJS-enablet HTML-kode er kortere, nemmere at udvikle, nemmere at fejlfinde på og nemmere for andre udviklere i et udviklingsteam at få overblik over.

Selve DOM manipulationen finder sted i directives, som du som HTML-udvikler kan være nærmest evigt ligeglad med.

Nemmere at teste kode

AngularJS bygger på Dependency Injection (DI). Det betyder at styring af controllers, filtre og andet sker helt automatisk. Mocking bliver nemmere – og ekstern kode kobles lettere til. Koden kan testes som en stand-alone fil i f.eks. en browser (eller en html-enabled e-mail eller lignende).

Kurser i AngularJS og ASP.NET MVC

ZoomTek afholder kurser i AngularJS. Både for helt nybegyndere, men også for udviklere, som har stor erfaring med JavaScript samt diverse JavaScript frameworks.

Har du specielle behov eller skal du lave en speciel applikation (f.eks. til mobil, tablet el.l.) så kontakt os. Instruktøren skruer gerne en kursus sammen til Jer.

Se AngularJS kurser her: K9128 AngularJS – AJS Grundlæggende og K9130 AngularJS – AJS Udvidet. Se også kurset K9138 ASP.NET MVC