I starten i 2002 var det kun Lotus Notes Kurser. Der blev cyklet ud til kunder, men hurtigt kom der run på kurserne....

ZoomTek blev startet i 2002. På det tidspunkt arbejdede jeg i konsulentfirmaet Arthur Andersens kursusafdeling. Jeg kørte kurser 4-5 dage om ugen - og kun autoriserede LAEC-kurser. Disse var stive, kursusmaterialet virkeligt dårligt og kurserne på ingen måde niveaudelt.

ZoomTek blev skabt i et sommerhus i Espergærde

Jeg forsøgte at starte ZoomTek med en kollega fra Arthur Andersen. Vi brainstormede og spiste pizza i stor stil - og alt foregik i hendes forældres sommerhus i Espergærde. Det var vildt sjovt. Min kollega, som var en efterspurgt Microsoft instruktør bakkede dog ud af projektet, men jeg fortsatte.

Men faldt først på plads på en blaffetur til Orkney-øerne - og noget med et par sko

Jeg tog alene til Orkney-øerne på tommelfingeren midt i februar 2002 med rygsæk og telt. Her tænkte jeg alting igennem. 

Fra London fik jeg bl.a. et lift fra en forretningsmand - Englands svar på Martin Thorborg. Dynamisk ,ung entreprenør. Han fortalte om sine virksomheder - og jeg fortalte om mine drømme om ZoomTek.dk. Han var virkelig frisk.

Det skægge ved historien var, at vi begge havde præcist samme par gummisko på. Helt ens - samme mærke. Mine fra en rodekasse i Bilka. Hans - helt sikkert et andet sted fra. Det tog jeg som et tegn, selv om jeg normalt ikke er overtroisk.

Forlaget Lyness, hvor jeg udgiver e-bøger, er forresten opkaldt efter en lille bygd på Orkney. 2 dage efter min hjemkomst til Danmark havde jeg min første kunde i ZoomTek. En telttur i snevejr renser hjernen.

Starten var ydmyg - mildest talt

Investeringen var på ca. 5.000 i form af en printer og en stak visitkort. Jeg havde kort vej til arbejde. Kontoret var i mit soveværelse i min daværende lejlighed på Østerbro i København. Jeg cyklede ud til kunderne, og når jeg underviste i Jylland, sov jeg på vandrehjem og hytter på campingpladser. Jeg flettede en hjemmeside sammen, lavet i ægte html4 i notepad.

Min første kursus var på Ribe Statsseminatium i Lotus Notes - og så skete magien. Kunderne begyndte at komme af sig selv. Jeg skrev kursusmaterialer i den helt store stil - og mine topkarakterer fra Maskinskrivning på Roskilde Handelsskole anno 1985 fik pludselig ben at gå på.

Efter de første 7 måneder havde jeg tjent mere end en årsløn hos 'Arthur'. 

Mest læste sider