ZoomTeks historie starter i en 2-værelses i København i 2002

I starten i 2002 afholdt ZoomTek kun Lotus Notes Kurser. Der blev cyklet ud til kunder, men hurtigt kom der run på kurserne….

Jeg kan takke min gamle Amstrad CPC 6128 for meget

Min interesse for computere og it startede tilbage i 80’erne. Her blev jeg den lykkelige ejer af en Amstrad CPC 6128. Fantastisk maskine og i min optik dengang langt bedre end konkurrenten Commodore 64. Basic-sproget på Amstrad var det bedste på markedet. Modsat de fleste andre spillede jeg slet ikke. Jeg programmerede. Lavede små og store programmer – også i maskinkode.

Pludselig kunne jeg udforske matematikken. Jeg lavede sorteringsalgoritmer. F.eks. sorterede jeg 500 navne i et array alfabetisk på et væld af måder og målte tiden i millisekunder. Jeg lavede 3D-tegninger med Move, Draw, Plot, Sin og Cos kommandoer.

Husk på dengang fandtes Onkel Google ikke, så jeg måtte enten prøve mig frem eller lede i matematikbøger på Jyllinge Bibliotek. Jeg lykkedes med en flysimulator – bevares primitiv – men den virkede. Jeg prøvede også at lave en formel for beregning af primtal. Var det lykkedes, havde jeg fået en nobelpris (det lykkedes ikke – red.).

Programmering på Amstrad 6128 startede min interesse for it og computere

På Roskilde Handelsskole meldte jeg mig til Maskinskrivning som tilvalgsfag i 1985. Jeg kunne 10-finger systemet ret godt i forvejen, men over i hjørnet af lokalet stod en mikrocomputer med Basic og Mikados styresystem, og det var den, jeg ville have adgang til. Vi var 3-4 stykker, der hang ud sammen.

ZoomTek Grundlagt 2002

ZoomTek startede i 2002. På det tidspunkt arbejdede jeg i konsulentfirmaet Deloitte/Arthur Andersens kursusafdeling. Jeg kørte kurser 4-5 dage om ugen – og kun autoriserede LAEC-kurser. Kurserne var stive, kursusmaterialet i min optik ret dårligt og kurserne på ingen måde niveaudelte.

ZoomTek blev skabt i et sommerhus i Espergærde

Jeg forsøgte at starte ZoomTek med en kollega fra Deloitte/Arthur Andersen. Vi brainstormede og spiste pizza i stor stil – og alt foregik i hendes forældres sommerhus i Nordsjælland. Det var vildt sjovt. Min kollega bakkede dog ud af projektet, men jeg fortsatte.

Men faldt først på plads på en blaffetur til Orkney-øerne – og noget med et par sko

Jeg tog alene til Orkney-øerne på tommelfingeren midt i februar 2002 med rygsæk og telt. Her tænkte jeg alting igennem.

Fra London fik jeg bl.a. et lift fra en forretningsmand – Englands svar på Martin Thorborg. Dynamisk, ung entreprenør. Han fortalte om sine virksomheder – og jeg fortalte om mine drømme om ZoomTek.dk. Han var virkelig frisk.

Det skægge ved historien var, at vi begge havde præcist samme par gummisko på. Helt ens – samme no-name mærke. Mine fra en rodekasse i Bilka. Hans – helt sikkert et andet sted fra. Det tog jeg som et tegn, selv om jeg normalt ikke er overtroisk. Jeg er født i stjernetegnet Skytten, og skytter er ikke overtroiske :-). Det grinte vi meget af. Symbolikken var til at få øje på.

Forlaget Lyness, hvor jeg udgiver e-bøger, er forresten opkaldt efter en lille bygd på de smukke Orkney øer. 2 dage efter min hjemkomst til Danmark havde jeg min første kunde i ZoomTek. En telttur i snevejr renser hjernen.

Starten var ydmyg – mildest talt

Investeringen var på ca. 5.000 i form af en printer og en stak visitkort. Jeg brugte min private computer – et monstrum af en stationær med uovertrufne 256  mb ram, som min gode ven Karsten “Knallerthår” havde bikset sammen til mig med sin loddekolbe og postordrekomponenter fra Taiwan og Hong Kong.

Jeg havde kort vej til arbejde – ca. 1,5 meter. Kontoret var i mit soveværelse i min daværende lejlighed på Østerbro i København. Jeg cyklede ud til kunderne i Storkøbenhavn, og når jeg underviste i Jylland, sov jeg på vandrehjem og hytter på campingpladser. Jeg flettede en hjemmeside sammen, lavet i ægte html4. Intet WordPress eller andet luksus til curlingprogrammøren. Næ, alt blev lavet i Notepad. Efter et weekendkursus i html i Humlebæk i det herrens år 1998 sammen med allerede nævnte Karsten “Knallerthår”, var jeg fuldt kørende i alle facetter af webudvikling.

Min første kursus var på Ribe Statsseminatium i Lotus Notes – og så skete magien. Kunderne begyndte at komme af sig selv. Jeg skrev kursusmaterialer i den helt store stil – og mine topkarakterer fra Maskinskrivning på Roskilde Handelsskole anno 1985 fik pludselig ben at gå på.

Efter de første 5 måneder havde jeg tjent mere end en årsløn hos ‘Deloitte/Arthur’.