ZoomTeks historie starter i en 2-værelses i København i 2002

I starten i 2002 afholdt ZoomTek kun Lotus Notes Kurser. Der blev cyklet ud til kunder, men hurtigt kom der run på kurserne….

ZoomTek blev startet i 2002. På det tidspunkt arbejdede jeg i konsulentfirmaet Arthur Andersens kursusafdeling. Jeg kørte kurser 4-5 dage om ugen – og kun autoriserede LAEC-kurser. Disse var stive, kursusmaterialet virkeligt dårligt og kurserne på ingen måde niveaudelt.

ZoomTek blev skabt i et sommerhus i Espergærde

Jeg forsøgte at starte ZoomTek med en kollega fra Arthur Andersen. Vi brainstormede og spiste pizza i stor stil – og alt foregik i hendes forældres sommerhus i Espergærde. Det var vildt sjovt. Min kollega, som var en efterspurgt Microsoft instruktør bakkede dog ud af projektet, men jeg fortsatte.

Men faldt først på plads på en blaffetur til Orkney-øerne – og noget med et par sko

Jeg tog alene til Orkney-øerne på tommelfingeren midt i februar 2002 med rygsæk og telt. Her tænkte jeg alting igennem.

Fra London fik jeg bl.a. et lift fra en forretningsmand – Englands svar på Martin Thorborg. Dynamisk ,ung entreprenør. Han fortalte om sine virksomheder – og jeg fortalte om mine drømme om ZoomTek.dk. Han var virkelig frisk.

Det skægge ved historien var, at vi begge havde præcist samme par gummisko på. Helt ens – samme mærke. Mine fra en rodekasse i Bilka. Hans – helt sikkert et andet sted fra. Det tog jeg som et tegn, selv om jeg normalt ikke er overtroisk. Det grinte vi meget af. Symbolikken var til at få øje på.

Forlaget Lyness, hvor jeg udgiver e-bøger, er forresten opkaldt efter en lille bygd på Orkney. 2 dage efter min hjemkomst til Danmark havde jeg min første kunde i ZoomTek. En telttur i snevejr renser hjernen.

Starten var ydmyg – mildest talt

Investeringen var på ca. 5.000 i form af en printer og en stak visitkort. Jeg brugte min private computer – et monstrum af en stationær med uovertrufne 256  mb ram, som min gode ven Karsten “Knallerthår” havde bikset sammen til mig med sin loddekolbe.

Jeg havde kort vej til arbejde. Kontoret var i mit soveværelse i min daværende lejlighed på Østerbro i København. Jeg cyklede ud til kunderne, og når jeg underviste i Jylland, sov jeg på vandrehjem og hytter på campingpladser. Jeg flettede en hjemmeside sammen, lavet i ægte html4 i notepad.

Min første kursus var på Ribe Statsseminatium i Lotus Notes – og så skete magien. Kunderne begyndte at komme af sig selv. Jeg skrev kursusmaterialer i den helt store stil – og mine topkarakterer fra Maskinskrivning på Roskilde Handelsskole anno 1985 fik pludselig ben at gå på.

Efter de første 7 måneder havde jeg tjent mere end en årsløn hos ‘Arthur’.