Telefon 4250 5040, info@zoomtek.dk

ZoomTeks idégrundlag

ZoomTek blev stiftet i 2002 af undertegnet (Søren Anderson). I dag har ZoomTek flere konsulenter tilknyttet. Før 2002 arbejdede jeg i Arthur Andersen, der dengang var blandt verdens største konsulent- og revisionshuse…

Idéen var simpel og holder i dag

Arthur Andersen havde en af verdens største Lotus Notes installationer, og i Danmark havde Arthur Andersen Danmarks største autoriserede Lotus Notes Kursuscenter.

Autoriserede Kurser hos Arthur Andersen var kedelige, standardiserede og helt uden sjæl

Jeg startede i Arthur Andersen i 1999 og kørte autoristerede IBM®/Lotus Notes® Kurser indtil 2002. I denne periode blev jeg Teamleader for Lotus Notes afdelingen, tog omkring 20 certificeringer i Lotus Notes samt kørte over 25 forskellige typer kurser i Lotus Notes.

Arthur Andersens Kursuscenter kørte næsten udelukkende autoriserede IBM® kurser med autoriseret materiale. Jeg blev CLI-P (Certified Lotus Instructor Principal) i både Application Development og System Administration samme dag som den store decemberstorm i 1999.

Kurserne var noget slaviske, kursusmaterialerne var på engelsk og oftest uden skærmdumps. Flere kursister spurgte, hvorfor pokker man ikke kom ud i virksomhederne og lavede målrettede kurser med mere spændende kursusmaterialer. Dette blev starten på ZoomTek.

Lave omkostninger, fleksible kurser og bedre kursusmaterialer

ZoomTek startede i 2002. Idéen var simpel. Lave omkostninger, fleksibel indgang til det at lave kurser, bedre kursusmaterialer og tilpasning af kurser. Og det var en kæmpe succes.

ZoomTek udviklede sit eget kursusmateriale (i øvrigt en løbende proces, der stadig står på). Det er sjovt at tænke tilbage på det første kontor, der lå i et soveværelse i en toværelses lejlighed i København. Jeg kørte ud til kunder med bus, tog eller cykel.

Selv om meget har ændret sig, kører jeg stadig ud til kunderne i hele landet og holder onsite kurser på alle niveauer. Allerede i 2003 begyndte ZoomTek at udbyde kurser i XML, SharePoint og Office-pakken.

I dag har ZoomTek flere konsulenter. En lang række kursuscentre, it-virksomheder og konsulenthuse benytter ZoomTek som underleverandør til deres kurser. ZoomTek fungerer også som underleverandør til flere af de store konsulenthuse, hvor ZoomTek udfører både løse konsulenttimer og større udviklingsprojekter. Igennem en årrække har ZoomTek opbygget denne referenceliste.

Sidenhen kom en lang række andre fagområder til. Undervejs har jeg deltaget i store udviklingsprojekter og undervist i bl.a. Helsinki, Kristianssand og Thule Basen.

Løsningsorienterede kurser? Hvad? Hvordan?

ZoomTek kører både tekniske kurser og brugerkurser. ZoomTek kører løsningsorienterede kurser, hvor kunden fra starten klædes på til at løse kommende projekter. Fokus er ikke at kunne udfylde en multiple choise til en certificering. Derfor fokuseres der bl.a. på:

  • Hands-on øvelser
  • At kurset forberedes og tilpasses din virksomhed. Instruktøren sætter sig ind i jeres filer, systemer, behov og niveau
  • Gratis support og gratis 2 timers webinar ca. 1 måned efter kursus

Formidling af kurser = større udvalg af kurser

Siden 2020 har ZoomTek formidlet kurser, hvorved ZoomTek kan udbyde en langt breddere palette af kurser. ZoomTek kender branchen rigtig godt og kan tilbyde formidling som en gratis service. Nemlig det helt rigtige kursus på det rigtige tidspunkt.

Søren Anderson