DevOps Kursusoversigt: Kultur, metoder og værktøjer

ZoomTek udbyder kurser i DevOps. Både konkret brug af Github, Gitlab og Azure DevOps, men også kurser med fokus på det tekniske og kulturen omkring DevOps. Derudover har vi kursus i source code git…

Flere resultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages

Kontakt os gerne på telefon 4250 5040, info@zoomtek.dk eller via formularen nederst.

Hvad er DevOps?

DevOps er en tankegang, en kultur og en række konkrete værktøjer til fleksibel udvikling af software i et hurtigere tempo.

Fra Waterfall til DevOps

Tidligere var waterfall-metoder fremherskende. Software kom i store bundter, som kunne tage år at udvikle. Dertil kom integration, test og opsætning af sikkerhed.

Som modreaktion fremkom agil udvikling. Agile processer sikrer udvikling i mindre dele og oftere opdatering af kode (CI/CD).

DevOps voksede frem af agil udvikling. Man fremkom med nye processer og blev bedre til at integrere og involvere forskellige roller og teams som udviklere, support, ledelse m.fl.

Kernen af DevOps: DevOps Lifecycle

DevOps bygger på DevOps LifeCyclen. Den består af fra 4-6 faser og kører rundt igen og igen. Software er aldrig færdigt, men skal videreudvikles hele tiden over tid.

Faserne vil typisk være (1) Planlægning, (2) Udvikling (Development), (3) Levering/Delivery og (4) Operationer (Operations). Afhængig af hvilke modeller man følger, findes der også faser som testning, sikkerhed og compliance.

DevOps kultur

For at opnå succes med DevOps kræves fokus fra både ledelse og involvere parter i udviklingsprocessen. Man taler om at oprette DevOps teams og nedbryde siloer. En kulturændring kræver også brug af værktøjer og accept af kommunikation.

DevOps værktøjer

Der findes en lang række værktøjer og platforme, som hjælper organisationer med DevOps. På softwaresiden findes bl.a. GitHub, Jira og GitLab. Til kodehåndtering findes CircleCI, Jenkins, Spinnaker m.fl. Men også styringsværktøjer som Lean, Kanban og Scrum hører til her. Sidstnævnte er tankesæt, filosofier og teknikker.

Der er også software inden for kategorier som test automation, configuration management og diverse overvågningsværktøjer.

Cloud-native software

Hertil kan nævntes udvikling af cloud-native software. Her tænkes på cloud-baseret software, som oftest er opbygget af microservices og containers.

Disse taler oftest sammen via REST API’er. Et system som Kubernetes benyttes til at styre sådanne services. Cloud-baseret software og DevOps er ikke helt det samme, men kan understøtte hinanden.

ZoomTek har kurser i DevOps

ZoomTek kan tilbyde kurser leveret af erfarne DevOps konsulenter. Vi har kurser i DevOps kultur og teknikker, håndtering af DevOps LifeCycle samt i DevOps til AWS, DevOps til Azure samt software som Github, Gitlab og Jira.

DevOps kurser for dig og dit team

Uanset om du søger specifik viden for dit team eller I lige er startet en proces hen mod DevOps, så kan I få en snak med en af vore konsulenter med henblik på rådgivning og kursus. Vi tilrettelægger gerne et specielt forløb for Jer.

Ofte stillede spørgsmål om kurser og kursusafholdelse

Hvordan bestilles et kursus?

Skriv en mail på info@zoomtek.dk eller ring 4250 5040. Eller udfyld kontaktformularen nederst.

Hvilke kurser formidler ZoomTek?

ZoomTek kan finde et kursus til dig og dine kolleger inden for alle grene af it, ledelse og meget andet. Ikke blot de listede kurser. Læs om formidlingskurser her

Hvor finder jeg prisen for et kursus?

ZoomTek formidler et kurser, der passer til jeres behov, niveau, geografi og kalender. Denne formidling er gratis. Du betaler kursushusets standardpris. Kontakt os på info@zoomtek.dk eller telefon 4250 5040 og forespørg uforpligtende på et kursus, så vender vi hurtigt tilbage med pris, datomuligheder m.m. Du kan også få en snak med instruktøren.

Kan ovenstående kurser tilpasses?

Ja, alle kurser tilpasses. Inden kurset taler I med instruktøren. Både indhold og niveau kan ændres.

Jeg søger et andet kursus end listet ovenfor

Kurser kan blandes. Ønsker du f.eks. et avanceret kursus med et specielt fokus, kan det laves uden ekstrapris. Søger du kursus i noget helt andet - f.eks. ledelse, team-building m.fl. kan ZoomTek - gratis - formidle et kursus.

Kan kurser holdes i hele Danmark?

ZoomTek formidler mere end 1.000 kurser. Disse kurser bliver afholdt enten i din virksomhed eller hos en af vore mange samarbejdspartnere. Kurser afholdt i rent ZoomTek-regi holdes onsite i din virksomhed. Kurser kan også køre som Online kurser, hvilket fungerer bedst ved lavt deltagerantal.

Jeg ønsker et kursus på flere eller færre dage

Kursusplanen kan ændres. Et 3 dages kursus kan udvides til 4 dage eller reduceres til 2 dage.

På hvilke datoer kører kurserne?

Som kunde aftaler du kursusdatoerne direkte med instruktøren. Så kurset kører, når I har tid. Oftest kan f.eks. 4 dages kurser splittes op i 2x2 dage, hvis I ønsker det.

Gælder Afholdelsesgaranti m.m. for alle kurser

Alle kurser afholdt direkte af ZoomTek har automatisk gratis hotline og sikker afholdelse. For kurser afholdt af eksterne konsulenter og kursushuse gælder denne parts betingelser. Ved bestilling vil du blive informeret om, hvilken parts betingelser, der gælder.

Kan kurser afholdes på engelsk?

Ja, Alle kurser kan afholdes på engelsk og skandinavisk. Oftest kan kurser også afholdes i udlandet.

Er der muligheder for rabat?

Ja, Du kan købe et klippekort. Klippekortet gælder for samtlige kurser og på tværs af kursushuse.

Skriv en besked til ZoomTek

Skriv gerne kursusønsker. Også gerne kurser, som ikke er listet på ZoomTek.dk. ZoomTek formidler alle typer kurser.