Om ZoomTek: fakta, ledelse, resultater, værdier og historie

ZoomTek er en IT-kursusvirksomhed, der siden 2002 har afholdt kompetenceudvikling for især større virksomheder i hele Danmark. Masser af tekniske kurser – Masser af brugerkurser…

Fakta om ZoomTek

ZoomTek er en dansk kursusvirksomhed med hovedkontor i Juelsminde. Virksomheden blev stiftet af undertegnet, Søren Anderson i 2002.

Ledelse og undervisere


Jeg er ejer af ZoomTek og står for langt de fleste aktiviteter i virksomheden.

ZoomTek har samarbejdsaftaler med andre konsulenter og firmaer, som hjælper ZoomTek med kurser. Samtidig fungerer jeg som underleverandør til andre kursuscentre.

Resultater

Siden 2002 har ZoomTek afholdt 100-vis af kurser for 1000-vis af kursister. De fleste kurser foregår onsite i virksomheder, men af og til lejes et lokale til et kursus. Flertallet af kurser er tekniske kurser – altså kurser i bl.a. programmering og serveradministration.

Historie: Sådan startede ZoomTek

Jeg startede ZoomTek i 2002 udelukkende med Lotus Notes kurser. Jeg kom fra Arthur Andersen (konsulentfirma) og arbejdede som instruktør i deres LAEC-center (Lotus Authorized Education Center). Jeg var frustreret over de fastlåste rammer omkring kurserne. At kurserne altid skulle afholdes på samme måde. Det fødte idéen til ZoomTek.

Hvordan ser jeg markedet for kurser?

ZoomTeks placering på markedet for kurser

Skal man køre en virksomhed, skal der være et hul i markedet. Man skal have en mission og nogle værdier – og kunne tilbyde kunderne noget anderledes.

Markedet for kurser består af mange aktører. De helt store udbydere laver udelukkende standardkurser. Som kunde må du tage hyldevaren eller forsvinde. Omvendt findes en underskov af små udbydere, der typisk kører Office-kurser. Fagligheden er ikke så høj, og det er vanskeligt for dem at finde freelance-undervisere af ordentlig kvalitet.

Værdier og ZoomTek’s eksistensberettigelse

ZoomTek forsøger at levere faglighed og teknisk dybde, men samtidig at være lydhøre over for kundernes behov – og ikke køre hyldevarer.

Alle kursuscentre siger, at de tilpasser kurser til kundernes behov, at de kører hands-on kurser osv. Men hos ZoomTek planlægges kurset mellem kunden og instruktøren. og kurserne indeholder meget hands-on og inddrager kundens systemer og filer.

Det er muligt, fordi jeg aldrig holder 2 ens kurser. Og fordi jeg ikke hyrer tilfældige freelancere ind. Jeg har tit holdt kurser for andre kursuscentre, uden at de har tjekket mine værdier og undervisningsmetoder. Det er tankevækkende. De har end ikke anet, hvad jeg underviste i.

I menuen til højre kan du læse mere om ZoomTek.dk

Med venlig hilsen

Søren Anderson