Kurser på Thule Basen, Grønland

En enestående chance fik  undertegnet en tur til Grønland. Thule Air Base havde behov for uddannelse af både it-afdeling og brugere….

Bestil kurser i Grønland

Firmakurser på mindst 3 dage kan afholdes i Nuuk og Kangerlussuaq. Prisen er den samme som i Danmark med tillæg af flybillet. Kurser på andre lokaliteter i Grønland kan arrangeres efter aftale.

ZoomTek har afholdt kurser på Thule Air Base

ZoomTek har i oktober 2013 afholdt kurser på Thule Air Base. Undertegnet, Søren Anderson var på basen i 10 dage.  Både tekniske kurser, brugerkurser og konsulentopgaver blev løst.

Fantastisk natur

Området omkring Thule Air Base er helt fantastisk. På vestsiden ligger havet. På nord- og sydsiden ligger bjerge, På østsiden ses indlandsisen som en hvid mur kun 10 km fra basen.

Internet via satellit fordi kabler slides væk af isbjerge

Der er begrænset internet på basen. Som medarbejder kan man købe sig til x antal Mb. Der er tidligere forsøgt kabling, men kablerne ødelægges af isbjerge, der skraber over havbunden.
it-kurser på Grønland

Isoleret samfund med alt

Da basen er ekstremt isoleret, er den indrettet med alt. Basen har et fast stab på ca. 700 personer inklusive danskere og amerikanere. Her er supermarkeder, pubs, restauranter, et bowlingcenter, et sygehus og alt hvad man finder i middelstore, danske provinsbyer.

Basen er stort set selvforsynende. Om sommeren lægger skibe til i havnen, som er den nordligste dybvandshavn i verden. Men der lander også fly på den 3 km lange landingsbane.

It-afdelingen består af 7-8 personer. Arbejdsdagene er relativt lange (12 timer), men det skal ses i lyset af, at man har relativt lange, betalte ferier i Danmark.