Om nyeste version af Angular Typescript

Google har sendt Angular 14.0.4. på gaden…

Som udvikler skal du ikke lære alt forfra, som man reelt skulle for at opgradere til Angular 2.0. Angular 14.0.4. er først og fremmest en forbedret udgave af den oprindelige Angular 2. Mange ændringer handler om performance og kodestørrelse. Men en del centrale API’er som http og router udvides, forbedres og erstattes. I de senere versioner er selve opgraderingsprocessen gjort smertefri. Endvidere kommer der løbende nye moduler til.

ZoomTek.dk afholder Angular kursus i nyeste version.

Angular Versionshistorik

Her kan du se en meget kort oversigt over de forskellige versioner. Der kommer automatisk en ny version ca. hvert halve år. Det er blevet nemmere at opgradere, og de nyeste opgraderinger kan oftest klares med en eller få npm kommandoer. Kurser gennemgår naturligvis både installation, opgradering og deploying af projekter.

Angular 14.0.4.

Nyeste version

Version 9 – februar 2020

Understøttelse af Ivy Compiler – som nu er Default. Opdatering mod TypeScript 3.7

Version 8 – maj 2019

Differentieret Loading af kode, Dynamisk brug af Lazy Routes – understøttelse af TypeScript 3.4. Mulighed for at vælge Ivy Compiler.

Angular 7 – oktober 2018

Bedre performance, ændringer i Dependency Injection, understøttelse af Typescript 3.1, RxJS 6.3 m.m. Forbedret features i Content Projection.

Angular 6 – maj 2018

ng kommandoer markant løftet. Hurtigere oprettelse og vedligeholdelse af elementer med ng update og ng add. Forbedrede og fremtidssikrede muligheder for opgradering (som før var bøvlet).
Forbedret opsætning af Angular Material. Forbedringer inden for Router, CLI Workspaces, Tree Shakable Providers og RxJS. Endvidere fokus på performance.

Angular 5 – november 2017

Understøttelse for progressive web apps. Kode rettet mod Google Material Design samt forbedringer i forhold til Builds.

Angular 4.3

HttpClient biblioteket bliver indført. Router kan nu håndtere Guards og Resolvers. Flere life cycle events: GuardsCheckStart, GuardsCheckEnd, ResolveStart, ResolveEnd

Angular 4 – marts 2017

Mindre version. Diverse optimeringer.

Angular 3

denne version eksisterer ikke

Angular 2 – september 2016

En væsentlig anderledes version af Angular i forhold til AngularJS (1.x). De efterfølgende versioner er alle udbygninger af Angular 2.