Om dette WordPress site

Her er samlet et par facts og nogle anekdoter om ZoomTek.dk…

WordPress site

ZoomTek.dk er udviklet i WordPress. Sitet benytter en del udvidelsesmoduler, ligesom en del tilpasset php hist og her. Sitet stammer tilbage fra 2002, men blev først ført på Joomla i juli 2014 og siden på WordPress i 2018 med templaten Twenty Seventeen. Indtil da blev sitet lavet i et egetproduceret CMS-system.

Kurser i WordPress og Joomla

Nedenfor ses skærmdump af websitet, som det har set ud engang

Skærmbillederne nedenfor viser hjemmesiden hen over årene. Du kan i øvrigt skrue tiden tilbage på archive.org. Her kan du vælge datoer tilbage i tiden – og wupti – så kommer den ønskede hjemmeside frem, som den så ud førhen.

fantastisk flot hjemmeside - anno 2002 - man er vel html-entusiast  Stilen bliver lidt pænere i 2005

ZoomTek’s hjemmeside 2002 – 2005

ZoomTeks hjemmeside 2010ZoomTeks hjemmeside som den ser ud i dag

Zoomtek’s hjemmeside 2010 – 2014

Vidste du, at man på archive.org kan se en given hjemmeside, som den så ud på en given dato. Tast en www-adresse – og vælg en dato på en kalender. På den måde kan man se bl.a. ZoomTek’s hjemmeside tilbage til 2002.

aakc.dk -> fra Arthur Andersen Kursuscenter til Aakirkeby Cross Klub

Her afsløres også andre rædsler. F.eks. aakc.dk fra år 2000, som undertegnet begik på Midtermolen 1 i København. Dengang var det ren html4, det bedste jeg havde lært, skudt i enden på en Lotus Domino server hos Arthur Andersen Kursuscenter, hvor jeg fungerede som teamleader og webmaster.

Domænet aakc.dk ejes forresten i skrivende stund af Aakirkeby Cross Klub. Tænk at det stolte kursuscenter skulle ende som en knallertklub på Bornholm. Rettelse: aakc.dk findes slet ikke mere. Det var ellers en god joke med Aakirkeby Cross Klub, så længe det stod på.

Bemærk især de mange orange nuancer. Ingen tænkte vist på at tjekke den eksakte farvekode, som var nøje indsat med font-color tags, absolut uden brug af css. Efter et par år tog undertegnet den dramatiske beslutning på vegne af hele Arthur Andersen Kursuscenter at låse den orange farve fast på #E26200. Mit første skridt som handlekraftig erhvervsleder var taget.

Jeg havde sat mig grundigt ind i html-tabeller, og min begejstring for rowspan-attributter var svær at skjule. Så havde jeg ikke brug for at lære mere.

Min viden om html stammede fra bogen med det meget rammende navn “www”. Det hed bogen skam. ‘www’ var skrevet med store gule bogstaver på det sorte bogomslag. Det var gurubogen omkring 1998-1999. For sjov kaldte vi den MMM-bogen (it-humor, når det er bedst). Hvis nogen kan skaffe den, vil jeg gerne købe den – den var legendarisk.

Til gengæld var hjemmesiden optimeret til 800×600 pixels i både Internet Explorer og NetScape Navigator og var ikke i nærheden af at være responsive. Og skrifttypen var naturligvis Arial, da alternativet – Times New Roman – var lidt for old school. Det var tider…..

På ZoomTek.dk er der brugt gratis billeder/images/stock photos fra disse websites:

Alle billeder er downloaded med fri/gratis licens også til kommercielt brug. Billeder kan ændres, og det er ikke obligatorisk at linke til skaberen af billedet. For hvert enkelt billede er der taget et screenshot (PDF) af hele siden inkl. licensregler. Disse kan udleveres på forlangende.

Skrifttyper og Farver

På ZoomTek.dk benyttes Google Font skrifttypen ‘Open Sans’, som er gratis at benytte. Nedenstående farver benyttes om standardfarver.

#224192 / 34,65,146 .colorblue1
#EB2026 / 235,32,38 .colorred
#000000 / 0,0,0 .colorblack
#12204A / 18, 32, 74 .colorblue2
#444466 / 68,68,102 .colorgrey
#ffdd00 / 225,221,0 .coloryellow

 

 

Color Converter. Konvertér mellem HEX og RGB og tilbage igen direkte på skærmen.