Om dette WordPress site

Her er samlet et par facts og nogle anekdoter om ZoomTek.dk…

WordPress site

ZoomTek.dk er udviklet i WordPress. Sitet benytter en del udvidelsesmoduler, ligesom en del tilpasset php hist og her. Sitet stammer tilbage fra 2002, men blev først ført på Joomla i juli 2014 og siden på WordPress i 2018 med templaten Twenty Seventeen. Indtil da blev sitet lavet i et egetproduceret CMS-system.

Kurser i WordPress og Joomla

Nedenfor ses skærmdump af websitet, som det har set ud engang

Skærmbillederne nedenfor viser hjemmesiden hen over årene. Du kan i øvrigt skrue tiden tilbage på archive.org. Her kan du vælge datoer tilbage i tiden – og wupti – så kommer den ønskede hjemmeside frem, som den så ud førhen.

fantastisk flot hjemmeside - anno 2002 - man er vel html-entusiast  Stilen bliver lidt pænere i 2005

ZoomTek’s hjemmeside 2002 – 2005

ZoomTeks hjemmeside 2010ZoomTeks hjemmeside som den ser ud i dag

Zoomtek’s hjemmeside 2010 – 2014

Vidste du, at man på archive.org kan se en given hjemmeside, som den så ud på en given dato. Tast en www-adresse – og vælg en dato på en kalender. På den måde kan man se bl.a. ZoomTek’s hjemmeside tilbage til 2002.

aakc.dk -> fra Arthur Andersen Kursuscenter til Aakirkeby Cross Klub

Her afsløres også andre rædsler. F.eks. aakc.dk fra år 2000, som undertegnet begik på Midtermolen 1 i København. Dengang var det ren html4, det bedste jeg havde lært, skudt i enden på en Lotus Domino server hos Arthur Andersen Kursuscenter, hvor jeg fungerede som teamleader og selverklæret webmaster.

Domænet aakc.dk ejes forresten i skrivende stund af Aakirkeby Cross Klub. Tænk at det stolte kursuscenter skulle ende som en knallertklub på Bornholm. Rettelse: aakc.dk findes slet ikke mere. Det var ellers en god og ganske sand joke med Aakirkeby Cross Klub, så længe det stod på.

Bemærk især de mange orange nuancer. Ingen tænkte vist på at tjekke den eksakte farvekode, som var nøje indsat med font-color tags, absolut uden brug af css. Efter et par år tog undertegnet den dramatiske beslutning på vegne af hele Arthur Andersen Kursuscenter at låse den orange farve fast på #E26200, som vist ikke engang var websafe (det skulle farver være dengang for at have en gang på jorden). Mit første skridt som handlekraftig erhvervsleder var taget.

Jeg havde sat mig grundigt ind i html-tabeller, og min begejstring for rowspan-attributter var svær at skjule. Så havde jeg ikke brug for at lære mere.

Man skal huske på, at dengang var internettet så lille, at man faktisk kunne købe en dansk bog / en slags leksikon (gammeldags, trykt bog vel at mærke), med intet andet end links til websider. Man kunne så slå op i bogen og finde ud af, hvor på internettet man f.eks. kunne bestille kurser i Lotus Notes. En eller anden havde simpelt hen set en forreningsmodel i at udprinte internettet. Google ville jo teknisk aldrig komme til at håndtere mere end 2-300 sider. Svært at tro for alle under 40 år.

Min viden om html stammede fra bogen (igen en trykt udgave) med det meget rammende navn “WWW”. Det hed bogen skam. ‘WWW’ var skrevet med store gule bogstaver på det sorte bogomslag. Det var gurubogen omkring 1998. For sjov kaldte vi den ‘MMM’-bogen (it-humor, når det er bedst). Hvis nogen kan skaffe den, vil jeg gerne købe den – den var legendarisk.

Til gengæld var hjemmesiden aakc.dk optimeret til 800×600 pixels i både Internet Explorer og NetScape Navigator og var ikke i nærheden af at være responsive. Benyttede brugeren en anden skærmopløsning, var det brugerens problem. Blandt kolleger var der en intens fanboy krig ud i, hvilken browser der var bedst og mest levedygtig til år 2050. Det blev som bekendt ingen af dem.

Og skrifttypen var naturligvis Arial, da alternativet – Times New Roman – var lidt for old school – og Verdana var lige vel smart-i-en-fart og futuristisk på den tid.

Min kollega kunne få de små statiske gif-menuer til at skifte farve, når man kørte musen hen over. Men han havde også studeret onmouseover-JavaScript. Det var tider…..

Hvis du gerne vil i direkte dialog med webserveren på zoomtek.dk, kan du jo prøve at skrive adressen zoomtek.dk slash og så et eller andet, der ikke findes (fx. PallePophår). Så får du en personlig, lidt bitter hilsen fra webserveren nede i kælderen.

Skrifttyper og Farver

På ZoomTek.dk benyttes Google Font skrifttypen ‘Source Sans Pro’, som er gratis at benytte. Nedenstående farver benyttes om standardfarver.

#224192 / 34,65,146 .colorblue1
#EB2026 / 235,32,38 .colorred
#000000 / 0,0,0 .colorblack
#12204A / 18, 32, 74 .colorblue2
#444466 / 68,68,102 .colorgrey
#ffdd00 / 225,221,0 .coloryellow

 

 

Color Converter. Konvertér mellem HEX og RGB og tilbage igen direkte på skærmen.