K2674 Adobe Lightroom Grundkursus

Lær Adobe Lightroom og bliv i stand til at redigere billeder på en lettere måde. Adobe Lightroom ændrer billedeffekter og metadata på mange billeder samtidig med lette 1-2-3 funktioner…

| 1 dag | Afholdes i hele Danmark |

Adobe Lightroom kan bruges i stedet for eller i kombination med Adobe Photoshop. Adobe Lightroom har ikke nær så avancerede billedredigering som Adobe Photoshop. Indlæringen er til gengæld nem, og programmets styrke ligger især i massehåndtering og organisering af mange billeder.

Funktioner som fjernelse af ‘red-eye’ findes i begge programmer. Adobe Lightroom har omvendt ikke layers (lag), men vinder ved sin lethed. Adobe Lightroom gemmer altid den oprindelige fil (modsat PH) – og denne egenskab gør det nemmere at styre versioner af mange billeder.

Målgruppe for Adobe Lightroom kurset

Kurset henvender sig til alle, der håndterer fotos og billeder. Målgruppen kan være marketingfolk, skribenter o.l. Adobe Lightroom gør dig produktiv og er let at lære. Kurset henvender sig til brugere af både Adobe Lightroom Classic og Adobe Lightroom CC(R).

Forudsætninger for Adobe Lightroom kurset

Der er ikke krav om forudgående viden for at deltage på kurset i Adobe Lightroom. Du behøver heller ikke erfaring med med andre billedbehandlingsprogrammer.

Fold ud

Grundkursus og Udvidet kursus

Kursusbeskrivelsen nedenfor kan ændres og tilrettelægges både opad og nedad i niveau. Derfor tilbydes både et grund- og udvidet kursus. Inden kurset tager instruktøren et webmøde, så alt bliver timet og tilrettelagt - og deltagere og instruktør får hilst på hinanden. Jeres emner kan inddrages i kurset.

Ring 4250 5040 og lad os finde en dato

Kurset holdes, når det passer i jeres kalender. Kom gerne med datoforslag. På den måde kan der komme skub i jeres projekter, og I behøver ikke vente unødigt på et kursus.

Kursus i Jeres virksomhed er nemmest

For alle parter er det nemmest at holde kurset i et mødelokale på jeres adresse. ZoomTek tilbyder også online kurser/fjernkurser eller kurser afholdt på et hotel. Kurser laves i hele Danmark.

Efter Adobe Lightroom kurset kan du

Du lærer at benytte Adobe Lightroom. Herunder at håndtere og organisere flere hundrede fotos samtidig og lave massehandlinger på disse. Du lærer også at overflytte billeder mellem Adobe Lightroom og Adobe Photoshop.

Indhold af kurset i Adobe Lightroom

1 | Introduktion til Adobe Lightroom

 • Hvad kan Adobe Lightroom bruges til?
 • Brugerfladen i Adobe Lightroom
 • Hello World – demo

2 | Håndtering af mange filer

 • Import af billeder
 • Ændre metadata på mange billeder
 • Ændre i mange billeder samtidig
 • Versionsstyring

3 | Moduler

 • Biblioteksmoduler
 • Udviklermoduler (kort)

4 | Håndtering af Raw filer

 • Hvad er Raw Filer?
 • Tilgå raw filers metadata

5 | Billedmanipulation

 • Værktøjskasser og wizards
 • Størrelse, rotation m.m.
 • Farvetone
 • HSL
 • Split Toning
 • Lens Corrections
 • Andre effekter

6 | Samarbejde med Adobe Photoshop

 • Filformater

Forskel på Adobe Photoshop og Adobe Lightroom

Begge programmer indgår i Adobe Creative Cloud. Kort fortalt er Adobe Photoshop langt bedre til meget avanceret billedmanipulation af enkeltbilleder. Adobe Lightroom har omvendt en lethed, hvor man med wizards kan behandle mange billeder nemt – inklusive metadata som filtype, størrelser, opløsning m.v.

Filer kan nemt overflyttes fra det ene program til det andet. Derfor er Adobe Lightroom og Adobe Photoshop oftest ikke enten/eller men både/og.

Organisering af billeder

Adobe Lightroom er langt bedre til handlinger på mange billeder. Herunder versionsstyirng, ændre metadata og den slags. Adobe Lightroom gemmer det oprindelige billede – modsat Adobe Photoshop.

Raw Files

Adobe Lightroom kan arbejde med Raw Files direkte – modsat Adobe Photoshop, der håndterer Raw Files ved et tillægsprogram.

Handlinger på mange billeder

Batch-kørsel er nemt i Adobe Lightroom og er ikke muligt i Adobe Photoshop. Adobe Lightroom kan importere hundredevis af fotos, som kan behandles på samme måde. F.eks. ændring af filtype, størrelse, farvedybde, effekter og meget mere.

Panorama, HDR, effekter – konklusion

Ved mere avancerede redigeringsbehov er Adobe Photoshop absolut at foretrække. Skal man behandle et enkelt foto har Adobe Photoshop helt suveræne værktøjer.

Kontakt ZoomTek, hvis du har spørgsmål til Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.

Kursusinstruktør:

BAN, CFA

Kurset er et formidlingskursus

ZoomTek Kurser

Kurset er udviklet 100% af ZoomTek og/eller af kursusafholder.

Kursus hos Jer

Kurset kan køres på jeres adresse. Nemt og praktisk...

I skal blot have et mødelokale og wifi.

Remote via video

Kolleger kan deltage remote via video. Så kan alle deltage, selv om I har afdelinger i hele landet eller udlandet. Kurser kan afholdes på engelsk.

Praktisk information

Ring på telefon 4250 5040 eller skriv til e-mail info@zoomtek.dk . Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nederst.

Kursusdatoer aftales med dig som kunde. Sammen med instruktøren finder i nogle passende datoer. Det kan være meget snart eller om noget tid efter jeres ønske.

De fleste kurser afholdes ude hos vores kunder. Et almindeligt mødelokale er helt optimalt. Alternativt holdes kurser også på hoteller og konferencecentre i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Trekantområdet.

Prisen afhænger af antal deltagere, geografi og om det er et ZoomTek kursus eller et formidlet kursus afholdt af en af vore partnere.

Ja. Kurser kan holdes på engelsk, og i en del tilfælde også på svensk. Kurser kan holdes i udlandet til standardpris + rejseomkostninger.

Ja. For 2 personer holder vi et lukket firmakursus. Er du kun dig, kan vi tilbyde et Online kursus.

OnLine kurser er meget fleksible, og kan holdes for 1 eller flere personer. Det kan også være en mulighed, hvis I sidder i Herning og den bedste instruktør til opgaven bor i Ballerup. Online kurser giver samme indlæring som almindelige kurser. Det vidner kursisters tilbagemeldinger gennem flere år om.

Ja, kurser kan tilpasses og blandes. Indhold, kursuslængde og kursusform kan tilpasses.

ZoomTek sælger klippekort til kurser. Disse kan benyttes af alle i virksomheden og på tværs af ZoomTek kurser og formidlede kurser.

Kurser på denne side er udviklet eller formidlet af ZoomTek. ZoomTek har ikke 'an affiliation, endorsement, sponsorship, or approval' med Apple®, Adobe®, Microsoft®, IBM® og andre - og deres respektive varemærker. Læs mere om brug af varemærker på ZoomTek.dk her. ZoomTek alene eller de partnere, ZoomTek formidler kurser til, står bag kurserne.

Kontakt ZoomTek og lad os tage et webmøde

Kontakt ZoomTek på telefon 4250 5040 eller info@zoomtek.dk. Telefonen er åben alle hverdage mellem kl. 8-17. Webmøder kan også aftales om aftenen.

Du kan også udfylde kontaktformularen nedenfor.

Adobe, Adobe Creative Cloud, Adobe Lightroom, Adobe Lightroom CC, Adobe Photoshop (and others) are either registered trademarks or trademarks in the United States and/or other countries. On this page you may find other trademarks and/or registered trademarks that belong to third parties and are the property of their respective owners. ZoomTek does’nt have an affiliation, endorsement, sponsorship, or approval with or by any of these companies and their respective trademarks. ZoomTek has developed all courses on this page. Read more about the use of trademarks on ZoomTek.dk