LibreOffice og OpenOffice kurser

Gratis kontorpakker kan kommunikere med kunder i rette filformater. Og med lidt uddannelse flipper brugerne ikke ud over et nyt interface. Og der er licenspenge at spare….

Har jeg en Word-fil på over 2-300 sider, er det helt umuligt at gemme den i pdf-format.

Word crasher. I stedet åbner jeg filen i LibreOffice Writer og eksporterer den som pdf-fil. Det tager ca. 30 sekunder, selv om filen er meget stor. LibreOffice leverer varen helt uden problemer.

OpenSource, Kurser i gratisprogrammer

nr. kursus dage
 4120 Gratis emailklienter, som MailBird, OperaMail, Thunderbird m.fl. 1

Fra Microsoft til OpenOffice

nr. kursus dage
K4119 Fra Microsoft Office til OpenOffice / LibreOffice *) 3

*) Dette brugerkursus afholdes kun som lukket firmakursus. Kurset kører som 1/2 dags seancer – et formiddagshold og et eftermiddagshold. Deltagere behøver ikke medbringe computere. Der er frit deltagerantal – vi anbefaler dog maks 50 deltagere.

 

OpenOffice

nr. kursus dage
K4101 OpenOffice/LibreOffice Base (database) 2
K4102 OpenOffice/LibreOffice Calc (regneark) 2
K4103 OpenOffice/LibreOffice Draw (tegneprogram) 2
K4104 OpenOffice/LibreOffice Impress (præsentation) 2
K4105 OpenOffice/LibreOffice Math (matematiske formler i grafisk format) 1
K4106 OpenOffice/LibreOffice Writer (tekstbehandling) 2

LibreOffice

nr. kursus dage
K4107 LibreOffice 2

LibreOffice vs OpenOffice vs Microsoft Office

Lad os slå én ting fast: LibreOffice og OpenOffice er kompatible med Microsoft Office. Så du vil ikke sende filer til kunder, som de ikke kan åbne. ZoomTek afholder grundlæggende og udvidede kurser i OpenOffice og LibreOffice i følgende programmer:

  • Writer (tekstbehandling)
  • Calc (regneark)
  • Impress (præsentation)
  • Base (database)
  • Draw (tegneprogram)
  • Math (matematiske formler i grafisk format)

Læs mere om de enkelte programmer i OpenOffice her

Hvad er forskellen på OpenOffice og LibreOffice ?

OpenOffice og LibreOffice er 2 forskellige kontorpakker. Delprogrammerne i de 2 kontorpakker hedder det samme. Oprindelig er LibreOffice brudt ud fra OpenOffice. Det er altså et andet community, der står bag LibreOffice end OpenOffice Om det ene program er bedre end det andet kan være svært at afgøre. OpenOffice er nok mere kendt. Til gengæld er der måske mere ‘hype’ om LibreOffice. Nedenstående kurser kan også køres som udvidede Kurser. Kontakt os for en eksakt kursusplan. ZoomTek er tilknyttet LibreOffice Forum i Danmark.LibreOffice og OpenOffice får flere og flere tilhængere

Download OpenOffice og LibreOffice

Her kan du downloade LibreOffice (nyt vindue)
Her kan du downloade OpenOffice

Begge programmer kører til Windows og Mac. Du kan endvidere downloade begge kontorpakker på både dansk og engelsk.

Hvem benytter de gratis kontorpakker ?

Sygehusene i København, Horsens Kommune og mange flere skifter efterhånden til de 2 programmer. Også mange Folkeskoler skifter.

Især kommuner skifter til OpenOffice/LibreOffice for at spare på licenserne. Brugerfladen i OpenOffice læres hurtigt og skiftet fra Microsoft Office er let for brugerne og ofte lettere end at skifte fra Microsoft 2003 til 2007, der med sit Ribbon-design kræver en del efteruddannelse. Men også I senere versioner af Microsoft Office har opgradering været en stor udfordring for brugere.

OpenOffice er en gratis Office-pakke, som indeholder programmer meget lig Microsoft Office og er ofte nævnt som et alternativ til den dyre Microsoft-pakke. Hvis du er vant til at arbejde med standard Office-software som Microsoft Office, vil du ikke finde det svært at bruge Open Office. Selv om der er et par forskelle, er generelt layout og funktionalitet meget ens.

Funktioner i OpenOffice matcher Microsoft Office

OpenOffice.org har alle de standard funktioner, du med rette kan forvente af en seriøs office-pakke. Alt fra formatering og stavekontrol til makroer og mail. Der er nogle kompromiser, men oftest er det de mere poppede ting som “den talende papirclips”, som du går glip af i Open Office. Et område, som nogle mennesker vil finde svært er databasearbejde.

Open Office kommer ikke med en specifik database program som Microsoft Access. I stedet bruges de såkaldte “datasources” til at integrere med enhver type database. Dette kræver en større indsats for at komme i gang end Access, men slutresultatet er en langt mere fleksibel database system.

File Formats & kompatibilitet – ingen grund til bekymring

Open Office spiller godt sammen med andre programmer og ikke mindst Microsoft Office, og kan arbejde med dusinvis af almindelige filformater.Du kan åbne filer i programmer som Microsoft Office (*. doc, *. ppt, etc.), arbejde med dem og gemme dem i det format, du ønsker. OpenOffice.org har også sinet egne proprietære formater (som f.eks *. SWX), som du kan bruge, hvis du foretrækker det.

Det giver mening at benytte de “indfødte” formater, med mindre man har en meget god grund til at lade være. Man kan eksportere filer i PDF. Det er utrolig nemt.

Installation af OpenOffice og LibreOffice

Open Office (OpenOffice.org) er gratis og nem at installere. Den enkleste måde er at downloade hele pakken fra OpenOffice.org Download Center og følg vejledningen.

Vær opmærksom på, at programfilerne er store – hvis du er på en langsom forbindelse vil det tage et par timer. OpenOffice.org kan installeres sammen med din eksisterende Office-software. Det vil ikke forsøge at overtage din filformater eller gøre noget dumt ved din computer.

Er det sikkert? Ja, så afgjort  !!!

Mange mennesker er skeptiske eller nervøse for at prøve open source software. Dette er forståeligt, da mængden af besværlige software på markedet.En god rettesnor er at læse internet nyhedsgrupper og fora og se, hvordan andre mennesker har oplevet produktet.

Det er rimeligt at sige, at OpenOffice.org har tendens til at tiltrække positive kommentarer og får gode anmeldelser. OpenOffice er en velstruktureret suite af software, som er meget diskret, stabil og sikker at bruge.