LibreOffice og OpenOffice kurser

Gratis kontorpakker kan kommunikere med kunder i rette filformater. Og med lidt uddannelse flipper brugerne ikke ud over et nyt interface. Og der er licenspenge at spare…

K4106 LibreOffice Writer (tekstbehandling)

Writer er tekstbehandlingsprogrammet i LibreOffice. Programmet kan omtrent det samme som Word, nogle gange mere. På kurset lærer du tekstbehandling. Kurset kan køres både som et grundkursus og som et videregående kursus. Kurset kan afholdes både i LibreOffice og OpenOffice.

Læs mere om kurset her

2 dage

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4102 LibreOffice Calc (regneark)

Med Calc kan du lave komplekse regneark, der er fuldt kompatible med Microsoft Excel. ZoomTek afholder både grundlæggende og udvidet kursus i Calc. Kurset kan afholdes både i LibreOffice og OpenOffice.

Læs mere om kurset her

2 dage

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4104 LibreOffice Impress (præsentation)

Impress kurset lærer dig at lave professionelle præsentationer. Impress er nemt at lære, og med mastere og skabeloner, kan du nemt lave selv de flotteste slideshows, du kan forestille dig. Kurset kan afholdes både i LibreOffice og OpenOffice.

Læs mere om kurset her

2 dage

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4103 LibreOffice Draw (tegneprogram)

Draw er et fantastisk tegneprogram til især vektorbaseret grafik. Programmet kan rigtig meget og kan benyttes til såvel simple som komplekse tegninger. Draw findes kun i LibreOffice og OpenOffice. Kurset kan afholdes både i LibreOffice og OpenOffice.

Læs mere om kurset her

2 dage

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4101 LibreOffice Base (database)

Med Base kan du lave relationelle databaser med tabeller, forespørgsler og formularer i LibreOffice. Base er fuldt integreret med de øvrige programmer, og kan arbejde med data fra Microsoft også. Kurset kan afholdes både i LibreOffice og OpenOffice.

Læs mere om kurset her

2 dage

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4105 LibreOffice Math (matematiske formler i grafisk format)

Kurset i Math lærer dig gratisk at fremstille formler på en skærm. Math benyttes til at forstå og formidle matematik. Kurset kan afholdes både i LibreOffice og OpenOffice.

Læs mere om kurset her

1 dag

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4119 Fra Microsoft Office til OpenOffice / LibreOffice *)

Kurset fokuserer på overgangen fra Microsoft Office til LibreOffice. Brugerne lærer forskellene på de 2 programpakker. Kurserne kan køre som halvdagskurser.

Læs mere om kurset her

1 dag

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

K4120 Email Mailbird, eM Client, Opera Mail, MailSpring, Live Mail, Thunderbird

ZoomTek afholder kurser i gratis email-klienter som ThunderBird, MailSpring, Opera Mail m.m. Mange virksomheder benytter opensource. ZoomTek kan levere uddannelse.

Læs mere om kurset her

1 dag

Afholdelsesgaranti
Enkeltmandkursus
Firmakursus
Afholdes i hele Danmark

Har jeg en Wordfil på over 2-300 sider, er oftehelt umuligt at gemme i pdf-format. Word crasher. I stedet åbnes filen i LibreOffice Writer og eksporteres som pdf-fil. Det tager ca. 30 sekunder, selv om filen er meget stor. LibreOffice leverer varen helt uden problemer.

Lad os slå én ting fast: LibreOffice og OpenOffice er kompatible med Microsoft Office. Så du vil ikke sende filer til kunder, som de ikke kan åbne. ZoomTek afholder grundlæggende og udvidede kurser i OpenOffice og LibreOffice i følgende programmer:

  • Writer (tekstbehandling)
  • Calc (regneark)
  • Impress (præsentation)
  • Base (database)
  • Draw (tegneprogram)
  • Math (matematiske formler i grafisk format)

Læs mere om de enkelte programmer i OpenOffice her

Hvad er forskellen på OpenOffice og LibreOffice ?

OpenOffice og LibreOffice er 2 forskellige kontorpakker. Delprogrammerne i de 2 kontorpakker hedder det samme. Oprindelig er LibreOffice brudt ud fra OpenOffice. Det er altså et andet community, der står bag LibreOffice end OpenOffice Om det ene program er bedre end det andet kan være svært at afgøre. OpenOffice er nok mere kendt. Til gengæld er der måske mere ‘hype’ om LibreOffice. Nedenstående kurser kan også køres som udvidede Kurser. Kontakt os for en eksakt kursusplan. ZoomTek er tilknyttet LibreOffice Forum i Danmark.LibreOffice og OpenOffice får flere og flere tilhængere

Download OpenOffice og LibreOffice

Her kan du downloade LibreOffice (nyt vindue)
Her kan du downloade OpenOffice

Begge programmer kører til Windows og Mac. Du kan endvidere downloade begge kontorpakker på både dansk og engelsk.

Hvem benytter de gratis kontorpakker ?

Sygehusene i København, Horsens Kommune og mange flere skifter efterhånden til de 2 programmer. Også mange Folkeskoler skifter.

Især kommuner skifter til OpenOffice/LibreOffice for at spare på licenserne. Brugerfladen i OpenOffice læres hurtigt og skiftet fra Microsoft Office er let for brugerne og ofte lettere end at skifte fra Microsoft, der med sit Ribbon-design kræver en del efteruddannelse. Men også I senere versioner af Microsoft Office har opgradering været en stor udfordring for brugere.

OpenOffice er en gratis Office-pakke, som indeholder programmer meget lig Microsoft Office og er ofte nævnt som et alternativ til den dyre Microsoft-pakke. Hvis du er vant til at arbejde med standard Office-software som Microsoft Office, vil du ikke finde det svært at bruge Open Office. Selv om der er et par forskelle, er generelt layout og funktionalitet meget ens.

Funktioner i OpenOffice matcher Microsoft Office

OpenOffice.org har alle de standard funktioner, du med rette kan forvente af en seriøs office-pakke. Alt fra formatering og stavekontrol til makroer og mail. Der er nogle kompromiser, men oftest er det de mere poppede ting som “den talende papirclips”, som du går glip af i Open Office. Et område, som nogle mennesker vil finde svært er databasearbejde.

Open Office kommer ikke med en specifik database program som Microsoft Access. I stedet bruges de såkaldte “datasources” til at integrere med enhver type database. Dette kræver en større indsats for at komme i gang end Access, men slutresultatet er en langt mere fleksibel database system.

File Formats & kompatibilitet – ingen grund til bekymring

Open Office spiller godt sammen med andre programmer og ikke mindst Microsoft Office, og kan arbejde med dusinvis af almindelige filformater.Du kan åbne filer i programmer som Microsoft Office (*. doc, *. ppt, etc.), arbejde med dem og gemme dem i det format, du ønsker. OpenOffice.org har også sinet egne proprietære formater (som f.eks *. SWX), som du kan bruge, hvis du foretrækker det.

Det giver mening at benytte de “indfødte” formater, med mindre man har en meget god grund til at lade være. Man kan eksportere filer i PDF. Det er utrolig nemt.

Installation af OpenOffice og LibreOffice

Open Office (OpenOffice.org) er gratis og nem at installere. Den enkleste måde er at downloade hele pakken fra OpenOffice.org Download Center og følg vejledningen.

Vær opmærksom på, at programfilerne er store – hvis du er på en langsom forbindelse vil det tage et par timer. OpenOffice.org kan installeres sammen med din eksisterende Office-software. Det vil ikke forsøge at overtage din filformater eller gøre noget dumt ved din computer.

Er det sikkert? Ja, så afgjort  !!!

Mange mennesker er skeptiske eller nervøse for at prøve open source software. Dette er forståeligt, da mængden af besværlige software på markedet.En god rettesnor er at læse internet nyhedsgrupper og fora og se, hvordan andre mennesker har oplevet produktet.

Det er rimeligt at sige, at OpenOffice.org har tendens til at tiltrække positive kommentarer og får gode anmeldelser. OpenOffice er en velstruktureret suite af software, som er meget diskret, stabil og sikker at bruge.