K8107 XML Grundlæggende – Introduktion til XML

Begynderkursus, hvor du får introduktion til XML-syntaks. Talrige eksempler lærer dig brug af XML i en simpel editor…

XML – kernen i it – basiskursus

XML findes alle vegne i IT-systemer. XML binder IT-systemer sammen og dokumenterer IT-systemer. XML er på et grundlæggende plan nemt både at forstå og arbejde med.

Ønsker du at importere t-shirts fra Kina, og din kinesiske samarbejdspartner benytter et anderledes it-system, så kan XML benyttes til at få de to systemer til at samarbejde. Vi har mange kurser i Kurser i XML.

Både grundlæggende kurser med fokus på overblik og syntaks – samt tekniske kurser, som kræver erfaring og udviklerfærdigheder.

Målgruppe

Kurset er et grundkursus for brugere, superbrugere og it-folk, som støder på XML i hverdagen. Kurset fokuserer på afklaring, hands-on øvelser og aha-oplevelser.

Forudsætninger for Grundlæggende XML-kursus

Du behøves absolut ikke kende til XML. Vi skal skrive en masse XML i en editor. Kursusdeltagere kan være bogholdere, salgsfolk og tilsvarende personalegrupper.

Efter kurset kan du:

Du får overblik over XML – herunder de filer og forkortelser, som kan virke uoverskuelige i starten. Du får a-ha oplevelser og bliver i stand til at forholde dig til – og arbejde med XML i din hverdag.

Du får hands-on viden med dine egne XML-dokumenter.

Kursusindhold

  • Introduktion: Hvorfor har vi brug for XML. XML binder IT-systemer sammen
  • XML er for computere hvad engelsk er for kommunikation mellem mennesker
  • Simple eksempler fra den virkelige verden
  • Simpelt eksempel på XML – vi kalder det pizza-XML
  • Welformed-XML, regler for skrivning af XML. Reglerne er simple, men skal overholdes
  • Valid XML – XML, der overholder bestemte regler, f.eks. beskriver en t-shirt med farve, stoftype, størrelse og andet, hvis du er i tøjbranchen.
  • Kort kig på XML Schema, XSLT og andre mystiske forkortelser for at få disse ned på jorden.
  • Forskellige editorer. Både de dyre og avancerede som XMLSpy, men også gratis editorer, som er forbavsende gode.

Kursuslængde

Kurset kan køres som et 1 eller 2 dages kursus. Skal du blot have overblikket over XML og omkringliggende teknologier er 1 dag fin. Ønsker du detaljeret viden og detaljer om syntaks, processorer og andet, så anbefaler vi 2 dage. Det åbne kursus kører over 2 dage. Bestiller du et lukket kursus bestemmer du kursuslængden.